Masaža je nepogrešljiva že v vseh kulturah in se razvija ter dograjuje še dandanes. Prvič je masaža omenjena na Kitajskem okrog leta 2700 pred našim štetjem. Masaže pri nas delujejo na telo sproščujoče, sprostijo mišice, sklepe in krvni obtok. Sproščajo živčni sistem in omogočajo izločanje endorfinov- človeku lastnih hormonov sreče in blažilcev bolečin.

ANTISTRESNA MASAŽA

Z masažo omehčamo podkožno tkivo, občutno zmanjšamo vozlaste spremembe in občutek napetosti v mišicah.  S sprostitvijo določenih delov telesa, kjer uporabljamo tehniko sproščanja na posebnih točkah, spodbudimo, da se telo sprosti ter se začne regeneracija. Masaža prav tako vpliva na prekrvavljenosti zaradi boljšega dovajanja kisika, dosežemo znižanje utripa in krvnega pritiska, učinek pa je najtrajnejši na mišicah.

Masaža omogoča popolno sprostitev, ter revitalizacijo telesa in duha. Zmanjšajo se napetosti in vzpostavi se znova notranje ravnovesje. Zaradi dobrega počutja se poveča storilnost, ustvarjalnost, ter motivacija.

Protibolečinska masaža

Masažo priporočamo vsem, ki so izpostavljeni večjim fizičnim naporom, ljudem, ki imajo prisiljeno držo ter tistim, ki čutijo bolečino v določenem predelu telesa. Najpogosteje se bolečina pojavlja v križu, kolenih, ramenih. S posebnim postopkom in tehniko dosežemo sproščujočo razbremenitev vaše hrbtenice, zmanjšamo bolečino ter ustavimo in pomirimo vnetni proces (npr. ishiadicus). Povečamo gibljivost, cirkulacijo, ter dosežemo večjo moč mišic, ter boljšo telesno držo.

Fascialno sprostitvena tehnika

Je posebna tehnika, katero je iznašel Jani Savinc, svetovalec za kvantno delovanje, ter strokovnjak fascialno-energijske sprostitvene tehnike. Gre za kombinacijo treh segmentov in sicer delovati na telo celostno, torej na mentalnem nivoju, fizičnem ter energijskem.  Vse dele telesa povezuje subtilna energija, ki se pretaka od glave do prstov na nogah skozi cone ali kanale. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj- zbolimo. Pri bolezni ali slabem počutju se kanali zaprejo in pretok energije je moten. S tako imenovano sprostitveno tehniko se kanali spet odprejo, kar omogoča energiji, da steče in vzpostavi ravnotežje. Fizično, sprostimo določene predele telesa, kjer se čuti napetost ter s tem dodatno pospešimo, da se telo revitalizira. Ta svojevrstvena tehnika po Janiju Savincu poveča obtok delovanja živcev do vseh organov, zato nastopi učinek telesnega uravnoteženja. Le ta pospešeno in celostno sprošča, prenovi in pomladi telo. Je preventiva proti izčrpanosti in nastanku bolezni sodobnega časa, zato je modra naložba  v zdravje in dobro počutje, ne le trenutno, ampak dolgoročno.

Da bi pospešili samo sprostitev in regeneracijo telesu, predlagamo kombinacijo masaže in hiperbarične kisikove komore, več o njenih učinkih si lahko preberete tukaj: Hiperbarični kisikov tretma.