Bownova terapija postaja vse bolj priznana, saj izboljša zdravje posameznika bolečina pa lahko izgine že po nekaj trenutkih. Učinkovita je v veliko primerih, kjer druge terapije niso uspešne in se lahko zelo dobro dopolnjuje z drugimi načini medicinskega zdravljenja.  Po prvi izkušnji s terapijo so ljudje začudeni, da imajo lahko tako nežni dotiki in gibi tako močan odziv, da je bolečina manjša ali popolnoma izgine in da jim to lahko pomaga k boljšemu počutju. Z izvajanjem potez na specifičnih lokacijah na mišicah, fasciji, sklepih in tetivah se sproži proces samouravnavanja in samozdravljenja.

KAKO BOWNOVA TERAPIJA DELUJE NA POTEK, DA SE ZMANJŠA BOLEČINA

Raziskave kažejo, da Bownova terapija vpliva na avtonomno živčevje in ga uravnava. Napetost ali šibkost mišic povzroči upogib ali napetost hrbtenice. Gre za nežne poteze s pritiskom na mestih, ki so določena, s čimer se sproži proces samozdravljenja. Med izvajanjem potez, sledijo tudi časovni premori. Ti časovni premori so pomembni, saj telesu s tem omogočimo sprejem informacij. Običajno zadošča od tri do pet obiskov, je pa število obiskov odvisno od zapletenosti težav in od tega, ali so le te akutne ali kronične. Med dvema obiskoma naj mine vsaj pet dni. Pri nosečnicah so ti razmaki lahko krajši in sicer zaradi pojavljanja novih težav (slabost, bolečine v križu,..).

BOWNOVA TERAPIJA IZBOLJŠA ZDRAVJE IN POČUTJE

ODZIVI IN POČUTJE PRI BOWNOVI TERAPIJI

Utrujenost, žeja, več energije,  lahko tudi poslabšanje obstoječe težave ali glavobol, so lahko reakcije Bownove terapije, zato se je treba med tem časom ravnati po navodilih terapevta. Običajno takšno stanje ne traja dlje kot 24 ur. Možno je tudi večje izločanje odvečnih tekočin iz telesa (pogostejše uriniranje, znojenje, izločki iz nosu,…). Pomembna je hidracija telesa. Po terapiji se telesno in čustveno dobro počutimo. Bownova terapija za zdravje posameznika omogoči, da je telo močnejše, bolečina je manjša in počutje je bolj sproščeno.

Še vedno prevladuje miselnost, da je za izboljšanje zdravja treba trpeti in čutiti bolečino. Pri tej terapiji pa je ravno nasprotno, saj je terapija prijetna in sproščujoča. 

BOWNOVA TERAPIJA ZMANJŠA BOLEČINO NA VEČIH PODROČJIH

Zmanjševanju bolečin v sklepih in hrbtenici, degenerativnih spremembah, kot dopolnilna rehabilitacija po poškodbah in operacijah, bolečinah zaradi skolioze, športnih poškodbah (zvini, pretegi), hormonskem neravnovesju, splošni sprostitvi, alergijah migrenah, odpravljanju posledic stresa, išijasu, prekomerni mišični napetosti (preventiva in splošna sprostitev), težavah z dojkami ( limfni zastoj, ciste, boleče dojke, problemi z dojenjem), menstrualnih motnjah in bolečinah (PMS), neplodnosti, nosečnosti ter detoksifikaciji in razstrupljanju, motnjah v dihalnem in prebavnem reprodukcijskem in hormonskem sistemu (kot komplementarna metoda), dojenčkih (kolike,simptomi cerebralne paralize, razvojne motnje).

BOWNOVA TERAPIJA SPROSTI TELO, BOLEČINA IZGINE, ZDRAVJE SE IZBOLJŠA

Z BOWNOVO TERAPIJO DO BOLJŠEGA ZDRAVJA IN BREZ BOLEČIN PRI VSAKEM POSAMEZNIKU

Po terapiji se ponovno spomnimo, kako zelo učinkovito je lahko naše telo. Po njej se telesno in čustveno dobro počutimo. Je blagodejna in varna, da jo lahko uporabimo pri vseh starostnih skupinah- od novorojenčkov do starejših ljudi ter pri športnikih in nosečnicah. Spoznajte tudi blagodejno terapijo Fotonski barsi.

Spoznajte še druge naše storitve na: www.taofoton3design.com.