Naše telo se hrani s svetlobo, izpostavite se soncu, da okrepite svoj imunski sistem in prejmete druge koristi.

Tako kot rastline in vsa živa bitja se naše biološko ravnovesje vrti okoli svetlobe. Pravzaprav deluje kot fotostimulator za naše telo, uravnava naše presnovne ritme in proizvodnjo hormonov.

Koža, naš največji organ, absorbira svetlobo, kar olajša “človeško fotosintezo”, spodbuja celice, da proizvajajo več energije, in aktivira zaščitne hormone, ki nas ohranjajo zdrave. Eden od teh hormonov je vitamin D, ki nastaja, ko je naše telo izpostavljeno neposredni sončni svetlobi. Vitamin D, ki ga aktivira določena valovna dolžina fotonov (modra svetloba, del koristnega ultravijoličnega), je pomemben za številne vidike človekovega zdravja.

Vitamin D je sestavljen iz skupine molekul (prohormonov), prisotnih predvsem v obliki vitamina D2 (ergokalciferol) in vitamina D3 (znan tudi kot holekalciferol). Ko se aktivna oblika vitamina (kalcitriol) veže na specifičen receptor, prisoten na celični površini, lahko izvaja svoje delovanje in prispeva k pravilnemu delovanju presnove kosti. Povezan z drugimi receptorji, ki jih najdemo v drugih vrstah celic, kot so tiste v imunskem sistemu, želodcu, ledvicah, prostati in možganih, ima vitamin D ugodne učinke.
Vitamin D lahko absorbira kalcij, temeljni element za močan skeletni sistem. Po številnih raziskavah namreč izboljšuje mineralno gostoto kosti, s čimer pomaga preprečevati zlome pri starejših in ženskah po menopavzi ter je pomemben za podporo pravilnega razvoja pri otrocih. Poleg tega igra pomembno vlogo pri nadzoru vnetij in imunskem sistemu z uravnavanjem različnih organov in sistemov.

Razlog, zakaj ga povezujemo s poletnim obdobjem, je preprost: sončno sevanje je potrebno za sintezo vitamina v koži. Z izpostavljenostjo UVB žarkom se maščoba, podobna holesterolu, pretvori v vitamin D, ki – ko nastane v koži ali se absorbira v črevesju – preide v kri. Tukaj ga določena beljakovina prenese v jetra in ledvice, kjer se aktivira.
Za naše telo je tako pomembna, da pomanjkanje energije povezujejo z boleznimi, kot so sladkorna bolezen, Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, Alzheimerjeva bolezen, astma, srčno-žilne in avtoimunske bolezni (kot je sladkorna bolezen tipa 1, sistemski eritematozni lupus). S pandemijo se je povečalo tudi zanimanje za vitamin D, saj so številni raziskovalci začeli preučevati njegov potencialni vpliv na odziv na COVID-19.

Za razliko od drugih vitaminov je količina vitamina D v živilih, z izjemo olja jeter polenovke, majhna, najdemo ga le v nekaterih mastnih ribah, mleku in derivatih, jajcih, jetrih in zeleni zelenjavi. Po ocenah Inštituta Superiore di Sanità se 90 % potrebe po tej spojini pridobi zaradi izpostavljenosti soncu. Da bi to dosegli, bi bilo idealno, če bi si vsak dan privoščili “sončno kopel” z golim trupom za 20 minut ob sončnem vzhodu, sončnem zahodu in v osrednjih urah (v hladnejših mesecih).

Nekatere spremenljivke, kot sta zemljepisna širina in starost, pa vplivajo na ugoden učinek. Poleg tega nam sedeči način življenja omogoča, da vedno manj ur preživimo na prostem, kar ima za posledico precej pogosto pomanjkanje.

Učinkovit način za premagovanje tega pomanjkanja je uporaba naprav Taopatch® : z oddajanjem različnih valovnih dolžin terapevtske svetlobe lahko nahranijo telo s fotoni, ki spodbujajo proizvodnjo vitamina D.

Hranijo se s telesno toploto (infrardeča svetloba) in proizvajajo valovne dolžine s terapevtskim učinkom, dragoceno hrano za celični metabolizem. Številni proteini so fotoobčutljivi in se aktivirajo le z določenimi valovnimi dolžinami, ki jih vsebujejo tudi naše nanotehnološke naprave.

Kot smo že videli, so naše celice, ko prejmejo pravo svetlobo, stimulirane, da proizvedejo več ATP (molekul z visoko rezervo energije). S pravo valovno dolžino modre svetlobe, ki je uporabna za proizvodnjo vitamina D, limfocit T (levkocit, ki igra temeljno vlogo pri imunskem sistemu) doseže cilj hitreje in proizvede hranila.

Zato lahko rečemo, da je Taopatch® naprava za lasersko terapijo z nizkimi odmerki, ki za proizvodnjo svetlobe uporablja svetlobo. Izboljšuje metabolizem in spanje ter, nameščen na živčne centre, omogoča tudi proprioceptivno-posturalno ponovno ravnovesje. Te in mnoge druge koristi izhajajo iz svetlobe, ki jo naše telo prejme od Taopatch®.

Pravzaprav se hranimo s svetlobo. Svetloba je vitamin ali dodatek, ki ga potrebujemo, da ostanemo vedno zdravi. Poletje je čas za polnjenje, a Taopatch® je nanotehnologija, ki nas polni vse leto.