Za izboljšanje kakovosti našega telesa je treba upoštevati 3 ključne elemente: prehrana, hidracija in svetlobna terapija.
Hrana pomaga graditi, krepiti, vzdrževati naše telo in zagotavlja energijo, ki je potrebna za pravilno delovanje našega telesa. Pomembno je vedeti, katera živila so najboljša za nas, da podpiramo zdravo in uravnoteženo prehrano, ki pomaga ohranjati naše prehransko ravnovesje, torej prave količine in razmerja posameznih hranil in prehranskih sestavin. Organizem, ki nima koristi od uravnotežene prehrane, ima pravzaprav več težav pri ohranjanju tako imenovane “homeostaze” , torej vzdrževanja razmeroma stabilnih razmer v telesu, tudi če se zunanje okolje spremeni.

Ključni del prehrane je hidracija. Pravzaprav pitje vode čez dan pomaga uravnavati črevesje in spodbuja presnovo . Prav tako spodbuja praznjenje želodca in v jetrih vpliva na povečanje pretoka žolča in žolčnih kislin, kar olajša prebavo in zlasti asimilacijo maščobnih kislin. Ne samo to, pitna voda pomaga pri izločanju odpadnih snovi, kot so odpadki in toksini ; ima temeljno vlogo pri mazanju sklepov, spodbuja dobro mišično maso ter daje obliko in togost tkivom ter prevzame »estetsko« funkcijo.
Če ni življenja brez hrane in brez vode… tudi brez svetlobe ni življenja. Med številnimi koristmi izpostavljanja soncu je sinteza vitamina D zelo pomembna . Pomembno je vedeti, da vitamin D ni vitamin, je pravzaprav hormon, ki ga sintetizirajo celice po izpostavljanju soncu.

Vitamin D je za naše telo pomemben iz različnih razlogov: krepi obrambo kože in blaži vnetna stanja, prispeva k normalnemu delovanju mišic s povečanjem tonusa in telesne moči. Pomaga tudi pri ohranjanju optimalne ravni kalcija v krvi, dober je za ledvice, arterije in celo telesna tkiva. Poleg tega ima temeljno vlogo pri pravilnem delovanju kognitivnih sposobnosti, kot je izboljšanje spomina; povečuje tudi imunski sistem in zaščito telesa pred nalezljivimi ali virusnimi boleznimi.

Kljub temu našemu telesu vedno primanjkuje svetlobe, zahvaljujoč 90 % našega časa, ki ga preživimo v zaprtih prostorih brez naravne svetlobe. Nanotehnologija Taopatch® je rojena tudi v podporo temu, saj telesu zagotavlja valovne dolžine terapevtske svetlobe, ki jo potrebuje. Zahvaljujoč svojemu delovanju spodbuja mitohondrije pri proizvodnji ATP, kar pomeni, da imajo celice na voljo več energije za svoje naloge.

Če imajo nevroni več energije, delujejo bolje in posledično tudi izboljšajo delovanje naših možganov. Z nošenjem Taopatch® 24 ur na dan telesu zagotovimo pravo svetlobno terapijo. Taopatch® je medicinski pripomoček, ki ga je razvila ekipa strokovnjakov, ki jo koordinira dr. Fabio Fontana, CE certificiran kot medicinski pripomoček in registriran pri Ministrstvu za zdravje, izdelan po najbolj inovativnih tehnikah nanotehnologije in biofizike, ki se uporabljajo v medicini.