Študije pokažejo, da ¾ voznikov osebnih ali tovornih vozil, med vožnjo sedi nepravilno in s tem kvarijo položaj telesa. Najpogosteje se to nanaša na naslon za glavo, ki je nastavljen prenizko. Poleg tega vozniki pogosto spustijo svoje sedeže prenizko in zaradi tega je hrbtenica preveč upognjena.

Sedenje v avtomobilu še posebej za volanom, predstavlja veliko obremenitev vratu, ter zgornjega in spodnjega dela hrbta. Varnost je seveda na prvem mestu, a če ste v sedežu preveč zleknjeni ali pa preblizu armature, lahko to pomeni hujše poškodbe pri manjših ali večjih nesrečah ali pa stopnjuje nepravilen položaj in drže samega telesa in hrbtenice.

Sproščen položaj za volanom, ni le nepravilen, dolgoročno vodi tudi v okvare hrbtenice, nepravilno sedenje pa lahko povzroči tudi trajne poškodbe živcev in mišično-skeletnega sistema. Prav tako lahko tudi bolečine v hrbtu povzroča pogosta vožnja na dolge razdalje. To je največkrat težava v dolgem pritiskanju na hrbtenico, ki ga povzroča nepravilno sedenje v avtomobilskem sedežu. Zato strokovnjaki za posturologijo poudarjamo pomen pravilnega sedenja.
Iz tega razloga priporočamo uporabo medicinskega pripomočka Taopatch, da pripomore k pravilni razbremenitvi same hrbtenice mišičnoskeletnega in živčnega sistema in poravnava trenutno pravilen položaj samega voznika za volanom. Taopatch zmanjša bolečine, zagotavlja komunikacijo med celicami in centralnim živčnim sistemom, sprošča mišice, zmanjša utrujenost in poveča zbranost med samo vožnjo.

Kako preveriti stanje vašega telesa?

Pri Taofotonu vam omogočimo diagnostiko- stabilizacijo, ravnovesje, položaj hrbtenice, medenice, vratnega in ramenskega dela, položaj nog in ugotavljanje kako samo v dveh minutah na vaše telo pozitivno deluje medicinski pripomoček Taopatch. To dokažemo z diagnostiko.