Ko se premikate naprej v prihodnost, imate občutek, kot da ste se zgubili. Preteklost se morda zdi res najboljše, saj jo poznate in ste se s tem že spoprijeli.

Kaj pomeni prihodnost?

No, videti je kot temna luknja kamor pademo, vse je novo, ne vemo kaj nas pravzaprav čaka. Prihodnost bo vedno pred nami in vedno se bomo pomikali k njej. Torej najboljše je, da se odrečete navezanosti na preteklost. Preteklosti ni več- konec. Morda ste imeli radi vaše pretekle dogodke, ste se navezali nanje in se vam zato porajajo dvomi, da bi jo pustili. A preteklost se ne bo vrnila, kljub temu, da hrepenite po njej. Tu se morate trdno odločiti- spustiti.

Spustiti, pomeni osvoboditi se preteklih misli in čustev, dogodkov in drže do stvari, ki ste jih ustvarili. Verjetno to obdobje ne bo lahko a pomembno je, da ste potrpežljivi. Poskusite iti ven iz kroga preteklosti in se odprite prihodnosti.

Udobje, ki ga ponavadi iščemo, ponavadi zmeraj izvira iz preteklosti. Kakšen pozitiven spomin iz preteklosti na katerega ste ponosni ga lahko uporabite toliko, da vas pomiri, a se ne zapletajte preveč.

Sprejmite, da je preteklost minila in da se življenje mora nadaljevati, sedanjost je tu in prihodnost je tisto h kateri strmimo, da jo ustvarimo.

Bodite hvaležni za zdaj, bodite hvaležni za to, kar imate trenutno. Vedno stremimo k tako ogromnim dosežkom, majhnih pa ne vidimo. Opazujte vaš vsakdan. Bodite hvaležni za majhne stvari, kot na primer ko sonce posije in vas pogreje, ko vas nekdo z nasmehom pozdravi,..Bodite vi navdih in iščite navdih v drugih.

Prihodnost je nekaj novega, zato občutimo strah, saj ne vemo kam nas bo le ta peljala. Bodite navdušeni nad prihodnostjo, le to lahko oblikujete po svoji volji. Kaj ni to zabavno? Le verjeti morate, da bo ta zabavna in jo boste bolje izkoristili. Ne bo ravno lahko, saj izoblikovanje sebe ni bilo nikoli enostavno. Verjemite v vizije, ki jih imate. Tudi, če vam ni jasno kaj želite početi, zaupajte, da boste našli pot. Bodite pripravljeni na to.

Nekega dne boste začutili motivacijo v sebi, luč navdiha. Takrat boste bili na mestu, na katerem ste vedno želeli biti.

Verjemite v svoje sanje, verjemite v prihodnost. Naj bodo vaše misli pozitivne.