Najverjetneje vas je že kdo vprašal, če ste kdaj bili na masaži?

Kakšen je bil vaš odgovor?

Večkrat si privoščim masažo.
Masažo obvezno potrebujem vsaj dvakrat mesečno.
Še nikoli nisem bil na masaži.
Ne potrebujem masaže.
Na masažo sem šel enkrat, pa ni bilo nič posebnega.
Ne maram, da se me kdo dotika.
Nerodno mi je, ker se moram sleči.
Ne maram moškega maserja ali ženske maserke.
Zmasira me kar moj partner.
Nimam denarja za masažo.
Človek je fizično, čustveno in duhovno bitje, ki ga povezuje in združuje močna življenjska energija. Dotik je telesni stik ali čustveni vpliv, pa tudi prvi občutek, ki ga razvijemo kmalu ob rojstvu.

Ljudje že tisočletja poznajo masažo in se zavedajo njenih pozitivnih učinkov ter koristi. Masaža sproži pod kožo posebne postopke hormonov in raznolikih snovi, ki prenašajo sporočila v možgane in nazaj. Nekatera sporočila spodbujajo, druga pa pomirjajo. Redna masaža nam omogoča, da postanemo bolj umirjeni, sproščeni, zdravi in srečnejši. To pa je v našem hitrem in sodobnem življenjskem slogu nujno, če želimo znova vzpostaviti telesno, čustveno in duševno ravnovesje.

Dandanes se je iz »majhnega« človeškega dotika ali masaže razvilo veliko tehnik in načinov, ki na naravni način pomagajo vzpostaviti ravnovesje in spodbujanje k samozdravljenju.

Poznamo veliko tehnik in sistemov, kako lahko nadziramo naše misli, čustva, dihanje, gibanje, sproščanje. Kako dodajamo, spodbujamo in umirjamo našo energijo. Kako vnašamo in sprejemamo hrano, kisik, svetlobo, vodo … Tudi informacije in manipulacije zunanjega sveta.

Zakaj se danes večina ljudi zateka po pomoč k farmaciji? Ker zmotno verjamemo, da je to najlažja in najenostavnejša pot. Vendar previdno! Kemija lahko na človeškem organizmu pusti večje posledice v primerjavi z naravnimi postopki masaž. Ni vseeno, kako ravnate s svojim telesom.

Postanite samozavestni, odločni in odgovorni do sebe in drugih. Ne postavljajte se v vlogo žrtve, ker potrebujete pozornost. Začnite delovati sami, izstopite iz svojega vsakdanjega udobja in končno naredite nekaj zase.

Sprememba je prava rešilna bilka k vašemu cilju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja